Reglement:

 1. Deelnemers nemen deel voor eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor schade aan gezondheid of materiaal, of verlies hiervan, ontstaan tijdens het evenement of het transport van en naar het evenement.
 2. Deelnemers ontvangen een registratiebandje bij regisratie op het strand; dit dient direct om pols of enkel te worden aangebracht en gedurende de gehele tocht gedragen te worden.
 3. Aan de finish dienen alle deelnemers zich af te melden met hun registratiebandje.
 4. Het gebruik van een zwemboei is omwille van de zichtbaarheid verplicht. Let op: deelnemers dienen een eigen zwemboei mee te brengen; de organisatie verstrekt deze niet.
 5. Aanwijzingen van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen dienen te allen tijde te worden opgevolgd.
 6. Indien een deelnemer de aandacht van de Strandreddingsbrigade wil trekken, draait de deelnemer zich op de rug of gaat over de zwemboei leunen en steekt zijn of haar hand op.
 7. De organisatie behoudt zich het recht voor om ook op het laatste moment, al dan niet op advies van de Strandreddingsbrigade, het evenement af te gelasten indien omstandigheden hiertoe aanleidng zouden geven, zulks ter beoordeling aan de organisatie.

Aanbevelingen/tips:

 1. Het dragen van een wetsuit geeft niet alleen bescherming tegen evt kou, maar beschermt tevens tegen kwallen beten en geeft extra drijfvermogen.
 2. Het dragen van een (zelf meegebrachte) felgekleurde badmuts komt de zichtbaarheid voor de Strandreddingsbrigade ten goede.
 3. Zwem op ongeveer 100 m uit de kust; daar zijn geen strekdammen of paalhoofden (laatste zijn er langs de route helemaal niet)
 4. Mik na het ronden van de rechterbocht rond Schouwen op de grote gele finishboei, houd steeds rechts van de (zwarte) basaltkade aan, dan kom je op het strand uit.
 5. Deelnemers wordt dringend geadviseerd zodanig getraind aan de start te verschijnen dat men in staat is iig 2 km aan één stuk te zwemmen (in een zwembad of openwater) binnen 40 min per km.
 6. Het is met nadruk de bedoeling dit evenement (en wsl nog een extra tocht) de komende jaren opnieuw te organiseren. Laten we daarom zorgen zo min mogelijk overlast te veroorzaken: laat niets achter op het strand, maak gebruik van de openbare toiletten bij de strandopgang Renesse ipv die van de horeca en kleed je discreet om!

Klik hier voor onze checklist